Влизането с взлом в дома все още е заплаха, която може да накара всеки да изпита страх.  След неприятната случка, вероятно ще трябва да замените откраднатите лични вещи, а освен това ще загубите и чувството за сигурност в собствения си дом. Единственото място на което не трябва да се чувствате уязвими и уплашени.

Тъй като крадците избират имоти с лесен достъп, наложително е да сте наясно с методите за превенция, които можете да предприемете, за да намалите риска от влизане с взлом. Ще ви предложим няколко съвета, лесни за следване и всеки от тях ще ви помогне да възпрете крадците да се насочат към вашия дом.

Подобрете сигурността на вратите

В резултат на дългогодишната употреба, вратите се износват и може да не са толкова сигурни, колкото са били преди. Климатичните условия също могат да нанесат щети на най-слабите и най-уязвимите зони на вашата врата, като пантите или стъклените панели.

Ако крадец забележи врата, която не изглежда стабилна, един силен и добре премерен ритник в определени зони може да счупи рамката на вратата.

Препоръчително е да защитите ключалката и вратата си, като подсилите рамката и предпазната плоча. Това обикновено включва купуването на стоманен предпазител, който пасва на рамката на вратата. Той предпазва дървото от разцепване, ако вратата бъде ритната отдолу.

Сменете ключалките

Ако ключалките ви не са обновявани от известно време, извикайте специалист да извърши тази проверка, за да разберете дали имат нужда от смяна.  Основните въпроси, които трябва да си зададете са:

Бравите повредени ли са?

Изглеждат ли вашите ключалки лесни за отваряне?

Има ли следи от опит за разбиване на ключалките?

Ако отговорът на някой от тези въпроси е да, трябва или да обновите вашите ключалки и да ги смените незабавно с нови. За ваше щастие, ние предлагаме висококачествени ключарски услуги, за да гарантираме вашата сигурност и спокойствие.

Дръжте скъпоценностите скрити

Въпреки че може да е изкушаващо да изложите скъпите си вещи, спортно оборудване, сувенири или техника на показ, имайте предвид, че това потенциално прави дома ви основна мишена за крадците.

Когато става въпрос за скъпи предмети например велосипеди, уверете се, че ги държите заключени на безопасно място като гараж с оптимална сигурност. За скъпоценности вътре в дома е важно да не се държат около первазите на прозорците. Когато си лягате, също така се уверете, че сте намалили видимостта отвън, като затворите завесите и щорите – това не позволява да се надникне във вашия дом.

Обърнете внимание, че крадците не търсят само скъпи предмети като електроника, бижута или пари, а  също така документи и лични данни, които могат да бъдат използвани за извършване на измама. За ваше спокойствие, поставете най-ценните си вещи в защитен сейф, който е скрит.

Винаги заключвайте прозорците и вратите

Проверете дали прозорците и вратите са заключени през нощта и когато напускате своето жилище. Това ще помогне за предотвратяване на риска от крадци.

Тъй като те винаги търсят най-лесните точки за влизане, ако забравите да заключите врата или прозорец на долния етаж, това може да увеличи шансовете за влизане с взлом. Изграждането на добри навици за редовно заключване и проверка на входните врати, ще намали драстично риска от проникване във вашия дом.

Пазете себе си и семейството ви

Използвайки тези съвети можете да предотвратите риска от влизане с взлом и да живеете спокойно. Вашият дом е предназначен да бъде безопасно място, където вие и вашето семейство трябва да се чувствате най-сигурни!